Page 55 - Yachting Life Magazine 02
P. 55
„Gessler na kanapce”, to Twój najnowszy koncept. Na czym pole- cie bajgle montrealskie podawane z wędzoną trocią, rostbefem i żydow-
ga magia sukcesu tych maleńskich frykasów? skim pastrami. Do tego – wyłącznie polskie alkohole.
Wracamy znów do słowa smak. Zawsze marzyłem, żeby móc się podzie-
lić z ludźmi potrawami, które lubię najbardziej. Pokazać im nowe sma- Jakie jest ulubione danie w Twoich restauracjach?
ki i dać większe możliwości wyboru. Mam takie miłe miejsce w Wied- Dwie potrawy walczą ze sobą o to miano. Są to: befsztyk tatarski i śle-
niu – kanapkarnię Trześniewskiego oraz słynny lokal Schwarze Kameel. dzie w oleju lnianym, które podaję z gorącymi ziemniakiem. Często moi
Pomyślałem, zrobię i ja kanapki! Takie maluteńkie, różne smaki, żeby goście proszą, żebym to ja wybrał im dania, nie chcą nawet zaglądać
każdy mógł popróbować. Do tego za niewielkie pieniądze, żeby każde- do menu. I jest to dla mniej największy komplement. Bo mam nadzie-
go było na nie stać. Płacąc 3 złote, dostajesz biżuterię! ję, że czują się tak, jakby przyszli do mnie w gości. A to jest dla mnie
ogromny przywilej podejmować na obiedzie czy kolacji ludzi, którzy
Rzeczywiście, każdy kęs wygląda jak małe cacko. wybrali właśnie mnie.
Działa to tak: kucharz robi smaki, a panie, które przygotowują kanapecz-
ki, pracują z taką precyzją, jak w zakładzie jubilerskim. Następnie pako- Dziękuję za rozmowę.
wane są po 6 do pięknie zaprojektowanego, tekturowego pudełeczka.
Niemal można je nadać pocztą!
Jakie mają smaki?
Jest sześć smaków wegańskich, 6 wegetariańskich, 6 mięsnych i 6 ryb-
nych. Dla każdego! Plus robimy jeszcze smaki dnia i najlepsze na świe-
„Zawsze marzyłem, żeby móc się podzielić z ludźmi potrawami, które lubię najbardziej”/ foto: archiwum
Yachting Life 49