Page 55 - Yachting Life Magazine 02
P. 55

„Gessler na kanapce”, to Twój najnowszy koncept. Na czym pole-  cie bajgle montrealskie podawane z wędzoną trocią, rostbefem i żydow-
               ga magia sukcesu tych maleńskich frykasów?                  skim pastrami. Do tego – wyłącznie polskie alkohole.
               Wracamy znów do słowa smak. Zawsze marzyłem, żeby móc się podzie-
               lić z ludźmi potrawami, które lubię najbardziej. Pokazać im nowe sma-  Jakie jest ulubione danie w Twoich restauracjach?
               ki i dać większe możliwości wyboru. Mam takie miłe miejsce w Wied-  Dwie potrawy walczą ze sobą o to miano. Są to: befsztyk tatarski i śle-
               niu – kanapkarnię Trześniewskiego oraz słynny lokal Schwarze Kameel.   dzie w oleju lnianym, które podaję z gorącymi ziemniakiem. Często moi
               Pomyślałem, zrobię i ja kanapki! Takie maluteńkie, różne smaki, żeby   goście proszą, żebym to ja wybrał im dania, nie chcą nawet zaglądać
               każdy mógł popróbować. Do tego za niewielkie pieniądze, żeby każde-  do menu. I jest to dla mniej największy komplement. Bo mam nadzie-
               go było na nie stać. Płacąc 3 złote, dostajesz biżuterię!   ję, że czują się tak, jakby przyszli do mnie w gości. A to jest dla mnie
                                                                           ogromny przywilej podejmować na obiedzie czy kolacji ludzi, którzy
               Rzeczywiście, każdy kęs wygląda jak małe cacko.             wybrali właśnie mnie.
               Działa to tak: kucharz robi smaki, a panie, które przygotowują kanapecz-
               ki, pracują z taką precyzją, jak w zakładzie jubilerskim. Następnie pako-  Dziękuję za rozmowę.
               wane są po 6 do pięknie zaprojektowanego, tekturowego pudełeczka.
               Niemal można je nadać pocztą!

               Jakie mają smaki?
               Jest sześć smaków wegańskich, 6 wegetariańskich, 6 mięsnych i 6 ryb-
               nych. Dla każdego! Plus robimy jeszcze smaki dnia i najlepsze na świe-




                                    „Zawsze marzyłem, żeby móc się podzielić z ludźmi potrawami, które lubię najbardziej”/ foto: archiwum


                                                                                                                        Yachting Life 49
   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60